Dit evenement is geweest

Zes-en-veertig. De gemiddelde leeftijd van Morgendust. De perfecte leeftijd om een nieuwe band te beginnen. Muzikaal alles meegemaakt, tientallen jaren podiumervaring en genoeg geleefd om een verhaal te kunnen vertellen. En voldoende zelfkennis om in te zien dat ‘forever young’ niet het ultieme doel is naar succes. Morgendust skipt dan ook de millennial whoops en hey-hey-ho festival anthems. Have fun.

Ha, dus muziek voor ouwe knakkers?! No way! Morgendust is zeker geen ‘bluesband’, ab-so-luut geen ‘tribute band’, ze spelen geen ‘classic rock’ en al helemaal geen bebaarde flanellen ‘blouserock’ of te langzame en overgevoelige singer-songwriter songs. Maar ze houden wel van een goed verhaal.

Verhalen over de wereld. Vol energie, warmte, melancholie en af en toe een kritische noot. Over de domme dingen in het leven, sociale thema’s & politiek zonder de nieuwe Bono te willen zijn en uiteraard, ook over de liefde. En over al die andere dingen die na je veertigste opeens belangrijk worden.

Opgegroeid in de jaren ‘80 hoor je duidelijk de sounds uit dit tijdperk; het zit hen in het bloed. Talk Talk, Duran Duran, Pink Floyd, Tears for Fears en Peter Gabriel. Tegenwoordig halen ze inspiratie uit Radiohead, Editors, Elbow of Tame Impala. Zolang het maar goed is :) Label het genre ‘modern 80’s style indie rock’ of noem het midlife rock.

In welk hokje je het ook wilt stoppen; het gaat Morgendust vooral om de verhalen en de muziek. In het verleden speelden de leden in bands als Soulstar, City Jam & Band of Glory en professioneel als sessiemuzikanten in het commerciële circuit. Als progressieve rockband PTS tourden drie van de vijf bandleden eind jaren ‘90 door Europa met o.a. Marillion en maakten drie albums bij een platenlabel.

Vijf zeer ervaren muzikanten die zowel in de studio en live on stage hun mannetje staan. De toegankelijke en pakkende songs maken van Morgendust een ideale act voor festivals. Opgericht in 2018 brachten ze in 2019 hun eerste twee singles uit. Hun debuut EP staat gepland op vrijdag 13 september bij ons in Hedon.

Morgendust bestaat uit:
Marco de Haan (lead vocals & gitaar)
Ron van Kruistum (gitaar & vocals)
Iwan Blokzijl (keyboards & vocals)
Dario Pozderski (bas & backing vocals)
Job Noordmans (drums & percussion)Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.