Dit evenement is geweest

Fokko pakt dertigersdilemma’s genadeloos aan op zijn nederrock debuutalbum Stadaarnietzodoeiets. De voormalig frontman van het populaire Want Want is herboren en klinkt frisser, cynischer en scherper dan ooit. Stadaarnietzodoeiets barst van de gitaarmuren, hoekige songstructuren en alledaagse overpeinzingen. Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een goed ontvangen debuutplaat, een 3FM award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross, gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniel Lohues produceert het debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2011) en de band scoort een culthit met Kip Paard Koe. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP's uit.

Tijdens een geïsoleerd bestaan in het zuiden van het land herondekt Fokko zijn elektrische gitaar en schrijft hij de basis voor het debuutalbum. Na weer in zijn vertrouwde Kampen te zijn beland, maakt Fokko de plaat mét band en producer Guido Aalbers in het najaar van 2018 af in de studio. Na de release van singles In De Sportschool, titeltrack Stadaarnietzodoeiets, én een succesvolle warmspeeltour tijdens de Popronde, verschijnt in februari 2019 dan eindelijk het album Stadaarnietzodoeiets, voorafgegaan door de single Goeroe met Aafke Romeijn. 

SUPPORT: JACK UP

Ze spelen een uiteenlopende mix aan punk/rock stijlen en komen uit de omgeving Zwolle. Jack Up is een energieke band die doet denken aan Sum 41, Green Day en Blink 182. Onlangs bracht de band hun eerste digitale EP ‘All’s Well That Ends Well’ uit. Deze EP, die volledig is geschreven, opgenomen en gemixt door de band zelf, wordt gevormd door heftige teksten die de levensvisie van de band op een eigen manier verwoorden. Met deze EP hoopt de band op een hoger niveau te komen en hiernaast zoveel mogelijk op te treden.

 

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.