Dit evenement is geweest

Gratis toegankelijk voor Deltion Artiest, ArtEZ Conservatorium, Fakkelteit, Zwols Songwriters Gilde en Hedon Beurs Bands.  

Als professional in de muziek business ben je nooit uitgeleerd. We hebben daarom voor jou een reeks onderwerpen geselecteerd die verschillende kanten van de muziekindustrie belichten. Zo helpen we je om eventuele struikelblokken te tackelen en delen we tips en tricks van experts uit de muziekscene. Na afloop van de Hedon Academy is de bar geopend en is er ruimte om de sprekers te ontmoeten en te netwerken.

Tijdens deze editie krijg je de ins en outs te horen over publishing. Hedendaags nog steeds een onderdeel van de muziekwereld waar de nodige geheimen bij liggen. Wat is een publisher nou precies en wat kan het voor jou als artiest betekenen? Dat zal Tim Tóth van CTM publishing je gaan vertellen. Daarnaast is Tjeerd Bomhof te gast om zijn ervaringen met jullie als artiest te delen, dus mis het niet!

Tjeerd Bomhof 

Tjeerd Bomhof ken je waarschijnlijk van zijn voormalige band Voicst, zijn solo-project Dazzled Kid of de fascinerende samenwerking met Sticks onder de naam Dazzled Sticks. De man brak door in 2006 met de Voicst-hit Whatever You Want From Live welke tevens werd gebruikt voor een Heineken reclame en voor de soundtrack van de game 2006 FIFA World Cup. Eind dat jaar ontving de band een 3voor12 Award voor beste album en sindsdien speelden ze op de grote festivals van Pinkpop tot Sziget. In 2010 duikte Bomhof de studio in met Simon Akkermans (C-mon & Kypski) voor het in 2011 te verschijnen solodebuut Fire Needs Air waarmee hij later ook op Pinkpop staat. Het nummer Glow wordt gebruikt voor een BMW-reclame.

Tim Tóth – CTM

Tim Tóth is de A&R Manager van CTM Publishing. CTM Publishing is een van de grootste, toonaangevende, onafhankelijke muziekuitgevers met eigen kantoren in Hilversum, Brussel, Berlijn, Stockholm, London, New York en LA. CTM Publishing vertegenwoordigt copyrights van onder andere John Lennon, Mark Ronson, Daft Punk, Martin Garrix, Lost Frequencies en vele anderen.

Op jonge leeftijd begon Tim zich in muziek te interesseren. Met 7 jaar pakte hij zijn eerste gitaar op en toen hij 16 was tourde hij door Duitsland en de Benelux en organiseerde hij zijn eigen festivals. In 2015 begon Tim bij CTM als A&R manager. Hier tekende hjj en werkt hij met succesvolle componisten en artiesten zoals Ronnie Flex, Chef’Special, Dopebwoy, Glen Faria, Equalz en Naaz. Tim is altijd op zoek naar de volgende hit die zich onderscheidt van de rest en het verschil kan maken!

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.