Dit evenement is geweest

De jongens van B.A.S.S hebben 4 jaar verzameld, gezaagd, gebouwd en geleerd hoe je dit 7600watt zelfgebouwde monster gebruikt. UK-Roots, Dub, Jamaican Roots en heel veel bass vliegt om je oren met een kraak helder geluid. Backattack Soundsystem heeft het afgelopen jaar veel moves gemaakt buiten zwolle. Na een nagenoeg uitverkochte vorige editie zijn de mannen weer terug in de home Town! Laat je verassen door Backattack Soundsystem en Zen Rockers!

BACKATTACK SOUNDSYSTEM

De Roots & Culture Scene is een steeds groter groeiende cultuur binnen de Nederlandse samenleving met als rode draad de Reggae-muziek. Reggae is de laatste jaren redelijk op de achtergrond aanwezig geweest in ons land, maar dit staat op het punt te veranderen. Verschillende steden krijgen hun lokale soundsystem. Backattack Soundsystem is het eerste soundsystem van Zwolle. Een Soundsystem staat in het hart van een politieke, culturele en artistieke beweging, geconcentreerd op vrijheid en innovatie. Dit is in de ghetto van jamaica ontstaan in de jaren 50’. Hier was het Soundsystem waardevolle ontwikkeling onder de arme bevolking. Juist zij kregen de kans om deze nieuwe cultuur te exploreren. Uiteindelijk excludeerden zij zich hiermee van de mainstream samenleving. Vandaag de dag blijkt het Soundsystem een platform te zijn waar veel unieke culturele allianties gevormd worden door de vrijheid die het Soundsystem biedt. 

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.