Dit evenement is geweest

Gratis

Woensdag 21 maart 2018 zullen de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Buro Ruis, SOOZ, de gemeente Zwolle, diverse politieke jongerenorganisaties en Het Vliegende paard slaan de handen ineen en zetten de avond daarvoor (20 maart) gezamenlijk een mobiel stembureau op in het Vliegende Paard. Burgemeester Henk Jan Meijer zal om 00:00 (woensdag) als eerste stem zijn uitbrengen waarna bezoekers van Het Vliegende paard tot 01:30 zelf hun stem kunnen uitbrengen.

Voorafgaand aan het stemmen zullen er de hele dinsdagavond vanaf 19:00 diverse activiteiten plaatsvinden in het kader van de verkiezingen. Zo kun organiseren de verschillende politieke jongeren organisaties een debat en wordt er een stemwijzerloket ingericht speciaal voor de zwevende kiezer. Daarnaast kan je vanaf 23:30 in gesprek met burgemeester Henk Jan Meijer over de gemeenteraadsverkiezingen.

Iedereen is van harte welkom. Neem gerust vrienden, familie, collega’s en klasgenoten. Belangrijk is het om niet je stempas en legitimatie te vergeten.

Programma

19:00 – 01:30 Stemwijzerloket (Oude rokersruimte )
- Computers waar een stemwijzer ingevuld kan worden
- Rad van partijen (rad van fortuin met de verschillende politieke partijen erop)
- Dartbord waar je pijltjes kan gooien op de politieke partijen om je keuze te bepalen!

20:00 – 23:00 Debat met Politieke Jeugd Organisaties (Menza)

- SOOZ en PJO’s hosten hier een debat voor jongeren die vrij toegankelijk is ( het debat wordt gehost door PVC )

22:00 – 03:00 Voute stemverzoekjes (Hoofdbar)

- Aan de hand van stembiljetten kan je stemmen op je voute verzoekje
- Stembiljetten worden gemaakt door HVP

00:00 – 01:30 STEMMEN! (Joy)

- Burgemeester opent het stemlokaal en zal hier zijn stem uitbrengen
- Vooraf of na afloop kan je in gesprek met de burgermeester over je stem etc.

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.