Dit evenement is geweest

Classic songwriting is wat singer-songwriter Michael Prins drijft. De oude meesters van het genre deden niet zo moeilijk. John Lennon en Joni Mitchell - en weer later mannen als Rufus Wainwright en Jeff Buckley - draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. ‘Ze waren zó duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken,’ constateert Prins. In november verscheen zijn laatste album It's Murder, Guilty Of Killing Sweet Emotion waarvan onlangs de sinlge Lilith nog verscheen. 

support: LILITH MERLOT

De zwoele, diepe klanken in haar stem verraden de hoeveelheid diepgang in haar muziek. Haar eerste liedjes schreef Lilith Merlot toen ze zes jaar oud was. Vrolijke popliedjes waren het, om de thuissituatie die minder vrolijk was te verlichten. Vanaf haar twaalfde groeide de liefde voor jazz en soul en laat ze zich inspireren door helden als Jeff Buckley, D'angelo, Lizz Wright, Erykah Badu, Jill Scott, Hiatus Kaiyote, Moonchild en Amy Winehouse.

Al haar liedjes zijn echt. Puur. Recht uit het hart en gaan over gebeurtenissen die je voelt in elke noot die ze raakt. Moeiteloos raakt. En waar ze anderen ook mee weet te raken. Lilith is niet de zoveelste pretty lady met een pretty voice. Nee, naast haar waanzinnige stem komt alles wat ze zingt ook nog eens keihard binnenzetten. Haar muziek heeft ballen. Is rauw. En ja: ze betovert je met haar live performance.

 

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.