Dit evenement is geweest

The Man with the Green Mask komt naar Zwolle. En nee, we hebben het hier niet over Jim Carey in The Mask maar over Dr. Lektroluv! De grootmeester van de electroclash en fameus vanwege zijn energieke livesets vol met al die electroknallers van weleer. Het witte dokterskostuum draagt hij tegenwoordig niet meer, dat pak heeft plaatsgemaakt voor een mooi zilver jasje. Alle classics zitten nog in zijn euforische livesets. Of het nou gebeurt op partyeiland Ibiza of in steden als Las Vegas, Sao Paulo, Gent, New York, Hong Kong, Tokyo of Zwolle altijd en overal weet Dr. Lektroluv zijn publiek extatisch achter te laten. Zijn legendarische shows op Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands zijn gelukkig opgenomen zodat we daar nog altijd van kunnen genieten, de show in Zwolle moet je maar zelf op je netvlies branden zodat je nog vaak kan denken aan deze zwoele nacht vol met alle grote electro hits.

Maar vergis je niet: Dr Lektrolov draait zijn hand niet om voor een fijne portie techno, house en misschien wel een vleugje disco. Van Boys Noize naar MGMT, van Feist naar The Subs, van Scissor Sisters naar T.Raumschmiere en van Tigo naar Zombie Nation. En dan vergaten we nog bijna I-F, Miss Kittin, Vitalic en New Order. Dr. Lektroluv is tijdens zijn lange carrière een gevestigde waarde geworden, zoals hij dat zelf mooi zegt: ‘van België tot Brazilië’.

Dr. Lektroluv neemt Mason mee als support. Je kent Mason vast wel van de floorfiller Exceerder waarmee hij in 2007 de nummer 1 positie in de UK Dance Chart wist te behalen. Daarnaast maakte hij remixen voor o.a. Don Diablo, Steve Aoki , Moby, Robyn, Noisia en vele anderen. Op zijn debuutalbum They Are Among Us werkte hij samen met namen als Róisín Murphy, Run DMC en Sam Sparrow. De laatste jaren bracht hij zijn platen uit via Island Records en zocht hij ook Nederlandse samenwerkingen waaronder die met Bas Bron voor zijn tweede album ZOA. Het afgelopen jaar tekende deze alleskunner bij het fameuze house label Defected Records en bracht daar Rhino uit wat het wist te schoppen tot ‘hottest record’op BBC Radio 1. Een alleskunner? Absoluut, een alleskunner met een grootse internationale carrière.

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.