Inschrijving geopend voor de voorronde van Kunstbende Overijssel

geplaatst op -

Van Mysteryland tot International Film Festival Rotterdam, van exposeren in Stedelijk Museum Amsterdam tot optreden op het Indian Summer Festival: het kan zomaar eens realiteit worden als je je aanmeldt voor de talentenwedstrijd Kunstbende. Of jouw passie nu film, fotografie, dans, muziek of bijvoorbeeld theater is, als jij in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar bent dan is Kunstbende er voor jou. Inschrijven voor de voorronde op 25 maart in poppodium Hedon kan vanaf nu via www.kunstbende.nl/overijssel.

 

Kunstbende trekt het land weer in om jong creatief talent op te sporen. Geen talent is veilig, want Kunstbende is er in maar liefst acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Ook de partners van Kunstbende investeren meer dan ooit in de talentontwikkeling van jongeren. Samen met hen gaat Kunstbende nog meer talent ontdekken, coachen, verbinden met de professionele scene en exposeren. Zo wordt aan de jonge Kunstbendedeelnemers een avontuurlijk traject geboden: deze gaat via uitdagende workshops en de voorronde naar hopelijk de masterclass en de finale. De hoofdprijs is een felbegeerde plek op de mainstages Holland Dance Festival, Mysteryland, Stedelijk Museum Amsterdam, OFF SCHEDULE van Mercedes-Benz Amsterdam FashionWeek, International Film Festival Rotterdam, Indian Summer Festival, Wintertuinfestival of Oerol.

Voorronde Kunstbende Overijssel

Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan zich via kunstbende.nl inschrijven voor een van de voorrondes in heel Nederland. Poppodium Hedon wordt zaterdag 25 maart volledig overgenomen door Kunstbende, want dan komen alle talenten bij elkaar om te laten zien wat ze in huis hebben. Meer informatie voor nieuwsgierige jongeren, ouders of scholen is te vinden op Kunstbende.nl/Overijssel.

Kunstbende

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en etaleert. Kunstbende wordt ondersteund door ArtEZ hogeschool voor de kunsten (hoofdpartner), Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds – Van der Jagt Zwolsman Fonds en VSBfonds. Met inhoudelijk partners Mysteryland, The School of House, Holland Dance, Stedelijk Museum Amsterdam, FashionWeek Nederland, EYE Film, Friendly Fire, Wintertuin, Oerol en mediapartners CJP en 7DAYS werkt Kunstbende nauw samen.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.