10 x Hiphop in het najaar

geplaatst op -

Van het rauwe stemgeluid van Dope D.O.D. naar de zwoele sound van Broederliefde. Met de ode van 90´s NOW aan de oldschool hiphop tot de terugkeer van het grootste Hiphop & R´n B event van het Oosten: LUX. We hebben dit najaar maar liefst 10 dikke hiphop turn ups in Hedon en we zetten ze graag even voor je op een rij. Abonneer je op deze Spotifylijst en je hebt de soundtrack van je najaar. 

 

90’S NOW - zaterdag 1 oktober
Hiphop 'till ya drop! DJ Berkum is te gast bij 90's NOW! (2hr set) voor een all-round 90's Hiphop set. Luister dus nog even naar de oude hiphop legendes N.W.A., Tupac, Notorious B.I.G., LL Cool J, Salt 'n Pepa of Nas zodat je direct in de juiste sfeer zit. DJ Berkum is dé ambassadeur van Urban muziek in Zwolle. Zo kan je hem kennen van het succesvolle feest Reggae Yard maar ook als organisator en resident van LUX.


DOPE DOD - donderdag 6 oktober
What happened?! Alleen maar goeie dingen als het aan de heren van Dope D.O.D. ligt. Naast een aantal solo projecten zijn de rappers als groep niet te stoppen. De combinatie van rauwe dubstepachtige beats en controversiële teksten bracht de Groningse band het ene na het andere succes. Met rauwe klappende beats en clips die van wereldniveau zijn, zoals de video voor de single Boiling Point. Om alvast in de stemming te komen kan je hier zien hoe ze de tent afbraken op Dour 2016!


DIGGY DEX - donderdag 13 oktober 
Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Vanaf 2015 heeft Diggy daarnaast een wekelijkse column in het programma van Giel Beelen op 3FM en verschijnt in het najaar de overal gedraaide single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) in samenwerking met JW Roy. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album Golven, waarvan de titeltrack inmiddels uit is! 


BROEDERLIEFDE - vrijdag 28 oktober (UITVERKOCHT)
Een van dé rapsensaties van dit moment is de uit Rotterdam afkomstige groep Broederliefde. Na de turn up op Lowlands ging het hard met de kaarten. Succesvolle tracks als Jungle, Alaka en Ik Was Al Binnen zorgden ervoor dat de show in Hedon in een mum van tijd uitverkocht. 


SFB - vrijdag 4 november
Na het succes van de Reset The Levels EP’s, New Wave en het pas verschenen album Lituatie i.s.m. GLOWINTHEDARK kondigt de formatie SFB hun eigen BIG MAN THINGS tour aan. Gewapend met hun grootste hits en met support van bevriende artiesten (waaronder Josylvio!) veroveren zij aankomend najaar de poppodia van Nederland.


SEVN ALIAS - zaterdag 19 november
Sevn Alias maakt rauwe, grimmige straatrap die overal in Nederland uit de auto's pompt en op de iPhones speelt, maar Sevn zelf kijkt voor inspiratie net zo goed naar de nietsontziende trap die er in Atlanta wordt gemaakt. Zijn banger Ma3lish werd door het verzamelde Nederlandse hiphopjournaille gestemd tot dé track van 2015 en maakte de best-bekeken sessie ooit van 101Barz. Hij was volgens VPRO 3voor12 het absolute hoogtepunt op Noorderslag en komt deze zomer alle festivals afbreken met zijn razendsnelle flow, dwingende podiumpresentatie en gruwelijke tracks.


LUX ft. FLAVA - zaterdag 19 november
Jouw favoriete hiphop en R&B feest komt na de fijne editie met Irwan terug op zaterdag 19 november naar Hedon. Voorgaande edities mochten we al Cho, Hef, Wantigga, Waxfiend, SFB en Irwan ontvangen met de hardste classics en bangers om je vingers bij af te likken. 19 November hebben we wel een hele fijne headliner met FLAVA achter de decks! Daarnaast zijn de vertrouwde residents DJ Berkum, DJ Low Reply en je host Massive MC natuurlijk ook van de partij. 


BOKOESAM - vrijdag 2 december (BRIES) 
In 2015 was Bokoesam een van de deelnemers van het New Wave collectief. Zijn single No Go Zone heeft bijna 7 miljoen streams op Spotify en 10 miljoen op Youtube. In het voorjaar van 2016 was het tijd voor nieuw solowerk. Bokoesam bracht o.a. zijn single Jij En Ik uit en deze belande op de playlist van o.a. 3FM en SlamFM. Met al deze wapenfeiten op zak, is Bokoesam geen onbekende meer in het live circuit. Zo stond hij o.a. op Lowlands, Solar, Noorderslag, Dauwpop en Vestrock en heeft hij getourt met De Jeugd van Tegenwoordig en Ronnie Flex.


KRAANTJE PAPPIE - vrijdag 9 december
Na de release van de single Waar Is Kraan en zijn debuutalbum Crane leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen. Hij speelt sinds zijn landelijke doorbraak +-200 shows per jaar: van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend, Crane I en Crane II -clubtours) tot aan de grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Pinkop en Dutch Valley. 


DRUMMAKID - vrijdag 16 december
Drummer voor Typhoon, Akwasi (en Zwart Licht XL), eigen band Deuxperience en daarnaast produceren voor andere artiesten… Je zou bijna denken dat Eddy Addai, oftwel Drummakid, helemaal geen tijd heeft om solo te gaan. Maar niets is minder waar! Wanneer Addai tijdens een repetitie met de titanenband van Typhoon experimenteert met gelijktijdig drummen en rappen is Typhoon direct enthousiast en vraagt hem dit live te doen tijdens de Lobi Da Basi tour. Addai ziet het als zijn taak om te laten zien dat je met Engelstalige rap er ook kan komen in Nederland en met zijn EP Out Of The Blacc en zijn goed ontvangen live shows lijkt dat helemaal te gaan lukken!


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.