Bries vaarroute: Freez & Gerson Main op Stadsfestival

geplaatst op -

Bries is de hiphopavond van poppodium Hedon waar de grootste Nederlandse hiphop parels hun opwachting maken. Buro Ruis brengt de scene naar het water onder de noemer ‘Bries presenteert’ en laat vrijdag 2 september op het Stadsfestival driemaal de boot uit varen voor een intieme set van rapper Freez en singer-songwriter Gerson Main. Vaste kapiteins van Bries, de heren van de Zwolse rapgroep De Alliantie, zullen als gastheer fungeren.

 

Freez
De eerste plaat van Freez, Les Demoiselles met A.R.T., was een originele en persoonlijke muzikale trip via hiphop naar folk. Single Nancy werd geprezen door Nico Dijkshoorn en de plaat kwam op nummer 1 binnen in de iTunes Hiphop charts. Freez werkte daarnaast ook met buurtgenoot Spinvis samen aan nieuwe muziek en was support act voor Zwolse trots en goede vriend Typhoon. Op dit moment is de door Zwolle omarmde Freez hard bezig met een nieuwe plaat, wederom samen met A.R.T.. Als we de reacties van zijn try-out op Oerol mogen geloven belooft dit een juweeltje van een plaat te worden.

Gerson Main
Gerson Main deed mee aan talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland en gooide hoge ogen als ‘die jongen met de muts’, die prachtige en vooral humoristische nummers maakt. Sindsdien gaat het heel hard met Gerson Main. Zo ontving hij een gouden plaat voor zijn bijdrage op het nummer Dorst (Akwasi) , speelde hij zowel solo als met Akwasi samen elke zaal en festival in Nederland plat. Zijn nieuwe single Koning Van De Camping is een heerlijk nummer met reggae invloeden en wederom een komische insteek.

 


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.