Gezocht: Schrijftalent!

Ben jij tussen de 15 en 24 jaar en schrijf je? Dan heb je nog tot en met 31 maart om jouw tekst in te sturen voor schrijfwedstrijd Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlands taalgebied. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alles is toegestaan.

 

De prijsuitreiking in Arnhem vindt plaats op 13 mei in de Bibliotheek Rozet. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunnen de deelnemers een gratis schrijfworkshop volgen door Peter Zantingh. Voor Rebekka de Wit de winnaar bekendmaakt, zijn er literaire en muzikale optredens van Peter Zantingh en Marten de Paepe.

De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Winnaars van Write Now! worden vaak opgemerkt door uitgeverijen. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Niña Weijers, Maartje Wortel, Vincent van Meenen en Lize Spit. Wil jij in hun voetsporen treden? Stuur jouw inzending in via de website van Write Now!.