Grote Zwolse afvaardiging in de selectie van rondreizende festival Popronde

Meer dan honderd acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. In een drie uur durende uitzending van 3voor12 Radio maakte 3FM DJ Sagid Carter de namen van die selectie bekend. Met in de selectie o.a. Micah & Julia, NABER en NONCHELANGE veel acts woonachtig in Zwolle of betrokken in de Zwolse muziekscene. Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken. Op vrijdag 5 november doet Popronde de binnenstad van Zwolle aan.

Zwolle is dit jaar met maar liefst zes acts erg goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. De Zwolse acts NONCHELANGE, NABER en Micah & Julia allemaal betrokken bij Hedon Productiehuis zijn uit ruim 650 aanmeldingen geselecteerd om mee te touren dit jaar. Ook de Zwolse acts Prestcold Molly, Girlsgirlsgirls en Joey’s Midnight Club zijn bevestigd voor de selectie. Die selectie is gemaakt door 160 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector. In de selectie komen een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden touren. Doordat de reguliere editie in 2020 niet doorging en ze niet hebben kunnen spelen kreeg de selectie van afgelopen jaar de kans zich weer in te schrijven voor 2021.

Van pop tot rock, hiphop tot dance, songwriters tot metal en alles wat daar tussenin ligt, Popronde biedt een actueel overzicht van wat er gebeurt op livemuziekgebied in Nederland. Popronde toont je dé talenten om in de gaten te houden. Niet voor niets treedt de selectie van 2021 in de voetsporen van o.a. Kensington, De Staat, Jeangu Macrooy, Rondé, My Baby, Chef’Special, Wies, Haevn, EUT en Froukje.

POPRONDE ZWOLLE
Op vrijdag 5 november strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Zwolle. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 11 september t/m 27 november. Popronde 2021 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen, waar op zaterdag 11 september de gehele binnenstad in het teken van het rondreizende festival staat, en waar het boek ‘25 jaar Popronde’ wordt gepresenteerd. 

POPRONDE EN CORONA
Popronde 2021 start op 11 september, de organisatie is hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk en zonder afstand van livemuziek genoten kan worden. De ontwikkelingen rond het virus worden nauwlettend in de gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd