Nieuw jongereninitiatief BUZ van start

geplaatst op -

Hedon en Travers Welzijn hebben donderdagmiddag het nieuwe jongereninitiatief BUZ afgetrapt in het Zwolse poppodium. BUZ biedt een volwassen agenda en programma voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. “Er is voor deze groep momenteel weinig te doen in de stad, of het is niet zichtbaar genoeg. Daar gaan we met BUZ verandering in brengen”, aldus coördinator Roxane de Pina.

Hedon zag de afgelopen jaren haar frisconcept TURN-UP uitgroeien tot een fenomeen en ook Travers Welzijn organiseert in diverse wijken programma voor jongeren. Er blijkt een grote behoefte te zijn naar activiteiten voor deze doelgroep, maar het aanbod is gering. Een centrale agenda waar deze activiteiten en events van andere (culturele) partners in de stad samenkomen ontbreekt bovendien.

BUZ springt in dit gat met haar culturele agenda en creëert bovendien in samenwerking met haar jongerenraad nieuw programma. Het credo luidt dan ook voor en door jongeren. “Het is niet alleen belangrijk voor jongeren om een culturele agenda te hebben, ze moeten ook zelf eigenaar kunnen zijn voor wat er te doen is. Hierdoor wordt er gezorgd voor meer betrokkenheid onder jongeren met de stad”, aldus jongerenwerker Rob van der Linde. Activiteiten kunnen variëren van workshops, concerten, dancefeesten tot festivals en zullen niet alleen in de binnenstad, maar ook in de woonwijken plaatsvinden.

BUZ is een samenwerking tussen Hedon, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle en partners in de stad.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.