Grote Zaal Hedon decor voor opname album De Alliantie

geplaatst op -

Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single ‘Mooi Toch’ uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. Begin april 2017 startte de opmars naar de release in Hedon, in de grote zaal, waar het gehele album uiteindelijk werd opgenomen en gemixt.


Klik hier voor tickets & info voor de album release op 17 februari in Hedon; en om alvast een exemplaar van Mooi Toch te pre-orderen


Het werd een intensief opnameproces waarbij De Alliantie maandenlang meermaals in de week de grote zaal ombouwde tot één van de grootste opnamestudio’s van Nederland. “In het begin voelde het ietwat onwennig, je staat toch in de zaal waar je normaal gesproken ietwat aangeschoten de grootste artiesten van Nederland staat te bekijken. Nu staan wij op onze sokken onze plaat op te nemen terwijl Marco Borsato de dag daarvoor daar een uitverkochte show gaf”, aldus producer/DJ Sjoerd.

“Hedon is ons thuis! Wij deden hier onze eerste shows, Thomas werkt hier als marketeer, Sjoerd doet hier videoklussen en ik liep hier mijn stage. Toen wij Franc van Hoffen, hoofd geluidtechnicus van Hedon, vroegen om de opnames van onze plaat te leiden was de keuze snel gemaakt om onze kleine thuisstudio te verruilen voor de ruimte van de grote zaal.” Aldus rapper Léon.
 
“De ambiance van de Grote Zaal geeft je direct de energie van een live-show, iets wat je volledig mist in een studio”, vervolgt rapper Thomas. “ Tel daar de akoestiek, het bizar goede geluidssysteem en Franc, die naast een sterke geluidstechnicus ook een beest van een producer blijkt te zijn, bij op en je hebt een droomscenario voor het opnemen van je debuutalbum.”

Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.