Chef’Special, Kraantje Pappie en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

geplaatst op -

Bevrijdingsfestival Overijssel heeft vanavond haar programma bekendgemaakt voor alweer de 28e editie. Onder andere Chef’Special, Kraantje Pappie, BÖKKERS, Miss Montreal en Josylvio betreden op Bevrijdingsdag het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Het gratis festival – wat ieder jaar kan rekenen op zo’n 130.000 bezoekers – brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma. Alles onder de noemer ‘Geef vrijheid door’.

Op het grootste podium van Europa zijn naast nationale ook internationale namen als Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox en Michelle David & the Gospel Sessions te zien op 5 mei. Het openingsconcert (voor de oudste festivalbezoekers) zal worden vormgegeven door The Bluebettes. Hiphop is goed vertegenwoordigd met namen als Josylvio, Jacin Trill en de Zwolse formatie De Alliantie. Voor degenen die de heupen nog net wat losser willen gooien is het Danstheater de plek bij uitstek. Met de actie ‘Vriend van BFO’ wil de organisatie een extra handreiking doen aan bezoekers. Dit geeft onder andere toegang tot een kijkje op het hoofdpodium, op een speciaal daarvoor ingericht VIP deck.

De inhoudelijke programmering wordt vormgegeven door projecten zoals het Windesheim Theater, het Wereldpaviljoen en Vrijheidscolleges. De organisatie van het festival wil net zoals eerdere jaren vernieuwende en verfrissende initiatieven naar voren brengen. De junior ambassadeurs zijn hier een voorbeeld van, een manier om jongeren meer te betrekken bij en bewuster te laten nadenken over vrijheid. Ook het project onder de werktitel ‘Subtle Mob 40-45’ van Boaz van Tongeren dient een nieuwe draai te geven aan de programmering. Deelnemers spelen zelf het hoofdpersonage in waargebeurde evenementen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het hele programma is te bekijken op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.