De HBO Bruisweek 2017 officieel begonnen

 Vandaag is de HBO Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle van start gegaan. Eerstejaars studenten van maar liefst 42 opleidingen van Windesheim, ArtEZ, VIAA en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. Woensdag 6 september start het programma van de MBO Bruisdag.

De eerste dag van de HBO Bruisweek kende een vloeiende start. De dag begon met de inschrijvingen op Windesheim, ArtEZ Conservatorium en Academie voor Art & Design en de Katholieke Pabo. Studenten begonnen vervolgens of aan hun opleidingsintroductie of aan Zwollopoly, het door Buro Ruis ontwikkelde programmaonderdeel waarbij studenten door middel van het uitvoeren van opdrachten hun weg vinden door de binnenstad. Een grootse opening op het Mac3Park met ruim drieduizend studenten zorgde voor een grootse gezamenlijke aftrap op sportpark de Marslanden. 'Buro Ruis en haar partners had geen betere eerste dag van de HBO Bruisweek 2017 kunnen wensen. De sfeer is gemoedelijk en het weer lacht ons toe.' aldus Justin Daems

Avondprogramma

Vanavond start het avondfestival waarbij studenten keuze hebben uit diverse programmaonderdelen. In Hedon kunnen studenten genieten van optredens van Kraantje Pappie, De Alliantie en Stuk TV, in Theater de Spiegel  staat de improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water op de planken en bij o.a. ClubZo, Boreas (Katerdijk) en Het Vliegende Paard (voor de gelegenheid omgedoopt tot Bruishuis)  nemen de studentenverenigingen het programma voor hun rekening.

 

Bruisconcert

Dinsdag 29 augustus vindt het jaarlijks terugkerende Bruisconcert plaats. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van de algemene introductieweken voor studerend Zwolle, de Bruisweken, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit jaar zullen Rondé, Roxeanne Hazes en Jeangu Macrooy optreden op het podium op het Grote Kerkplein. Laatstgenoemde maakte eerder dit jaar nog diepe indruk tijdens zijn uitverkochte optreden in Hedon en op festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival.