Popronde Zwolle 2017

geplaatst op -

Op 16 september strijkt Nederlands grootste rondtrekkende muziekkarravan, de Popronde weer neer in Zwolle. De line up en de locaties worden 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Zwolle komen. De Popronde Zwolle wordt in nauwe samenwerking met Hedon Zwolle en vele lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.

De acts die mee mogen touren met de Popronde werden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2017 werd deze commissie uitgebreid naar 146 leden, onder wie 3FM DJ Angelique Houtveen, Jessica van Amerongen van De Wereld Draait Door, WORM Rotterdam directeur Janpier Brands en muzikant en schrijver Aafke Romeijn. Deze bands  zullen in de voetsporen treden van bands als Kensington, Dotan, De Staat, Blaudzun, LucasHamming, SuetheNight, Haevn en Rondé! Maar liefst 144 zijn  geselecteerd voor de Popronde 2017. Uit meer dan 1100 aanmeldingen werden zij door een uit een 146 personen bestaande selectiecommissie uitverkoren om vanaf 14 september door het hele land te touren. Deze 144 acts zijn stuk voor stuk gretig en enthousiast om zichzelf te presenteren aan een nieuw publiek, door heel Nederland.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.