Dit evenement is geweest

Gratis

Vanaf begin februari starte Paceshifters-frontman Seb Dokman, onderdeel van het Artists In Residence-project van het Hedon Productiehuis, een nieuwe avond in Poppodium Hedon onder de naam These Go To Eleven. Om de maand presenteert Dokman drie alternatieve rockacts in de kleine zaal van Hedon om zo het genre een podium te geven en meer onder de aandacht te brengen. “De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit concept wil ik bands naar de overtreffende trap brengen”, aldus Dokman.

THE ROAD HOME
Als je kijkt naar de showlijst van de broeders Christoffel en co kijkt zie je wat THE ROAD HOME het liefst doet; spelen, spelen en nog meer spelen. Meer dan 200 optredens in binnen- en buitenland bracht de band uit Enschede de afgelopen vier jaar in kraakpanden, kroegen, zalen maar ook op festivals als Eurosonic /  Noorderslag en Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast heeft THE ROAD HOME het podium mogen delen met o.a. Lit (USA), Toy Dolls (UK), De Staat (NL), Blackberry Smoke (USA), July Talk (CAN).

Met de twee, door Shield Recordings uitgebrachte, EP’s “Old Hearts” en “Too Cold” onder de riem deed de band ook een volledige Nederlandse clubtour als support van Vandenberg’s Moonkings. Daarnaast kroonde 3FM de band tot Serious Talent.
Een travellin’ band. Kilometers, herinneringen en vrienden maken. Zielen winnen. Met catchy rock ’n roll songs, geschoeid op een punkrock leest als wapen.

Eind 2015 dook de band de studio in met Guido Aalbers op de stoel van producer om daar de hand te leggen aan de opnames van het debuut album. Liedjes over leven in een band, verloren liefdes en late nachten. Mooie liedjes in een leren jas. Soms bitter, altijd hoopvol. De sound frisser, breder en grootser dan voorheen. Nog steeds beïnvloed door geladen melancholische rock & roll uit New Jersey, omarmd door zonnige west coast powerpop.
De release van het debuutalbum staat gepland in de tweede helft van 2016. Daarna gaan de zonnebrillen weer op en is het weer spelen, spelen, spelen. THE ROAD HOME is op dreef en dat mag iedereen weten.

ANEMONE
Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. Voor het najaar staan er tientallen shows in de agenda van de bandleden, die onder meer The Afterveins, The Medics en Moon Tapes speelden. In augustus is de band direct de studio ingedoken om zijn eerste nummers op te nemen, waarvan de eerste single later dit jaar verschijnt. Om je een idee te geven: in de platenkasten van de groep vind je een hoop albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens zijn shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses, Happy Mondays en The Smiths. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn energieke en vuige liveshows. Get ready for some pyschedelic Britpop!

ASPEN GEMS (THESE GO TO ELEVEN BAND)

De Zwolse indieband Aspen Gems dompelt je onder in catchy en gloedvolle rock. De muziek schuurt langs de schaduwzijde van new wave en postpunk van de jaren tachtig, maar met een eigentijds en fris geluid. Invloeden uit Editors, The Cure of War On Drugs sijpelen door in hun sound. De vijf heren brachten dit jaar hun 2e EP uit en speelden daarna onder andere op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Nu staan ze weer in Hedon, met hun aanstekelijke nummers, gedreven door puntige gitaarlijnen en pompende bas en drum, gaan ze er een "mooie en energieke show" van maken.

 

 

 

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.