Dit evenement is geweest

Gratis

Vanaf begin februari start Paceshifters-frontman Seb Dokman, onderdeel van het Artists In Residence-project van het Hedon Productiehuis, een nieuwe avond in Poppodium Hedon onder de naam These Go To Eleven. Om de maand presenteert Dokman drie alternatieve rockacts in de kleine zaal van Hedon om zo het genre een podium te geven en meer onder de aandacht te brengen. “De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit concept wil ik bands naar de overtreffende trap brengen”, aldus Dokman.

JAGD

Jagd bouwde het afgelopen jaar een reputatie op als intense live act. Muziekrecensent Peter Bruyn oordeelde: ''Een regelrecht hoogtepunt is zaterdagnacht het optreden van het Amsterdamse kwartet Jagd. Loeistrak en met zangeres Nanne van der Linden als onontkoombaar en gepassioneerd boegbeeld zwiept en zweept de band de Haarlemmers de nacht in.'' (Haarlems Dagblad, 28/11/2016). Ook 3voor12 Den Haag was blij verrast door “een zangeres die met haar strot makkelijk boven de (retestrakke) band uitkomt.” 3voor12 Gelderland voegde daar “een rock ’n roll uitstraling, een entertainende natuur en een dijk van een stem” aan toe. “De muziek bestaat uit scheurende gitaren, pakkende rifjes en doorstampende drums. Ook gebruikt de band loops, waarmee het stemgeluid wordt verwrongen. Het geheel is verrassend.”

GRIM TIM


Grim Tim brengt vuige alternatieve blues rock die je niets anders laat doen dan swingen. Alsof je een bar binnenloopt in een broeierige Tarantino-film en er iemand op het punt staat een bargevecht te beginnen. 013 riep ze al eens uit tot Nederlands hoop in bange dagen en 3VOOR12 noemde de show op een festival zelfs virtuoos. Daar sluiten wij ons graag bij aan.

Inmiddels heeft de band al affiches gedeeld met Editors, Wolfmother en de hoofdsupport voor de meest recente Birth Of Joy tour op zich genomen. Ook heeft de band in de zomer van 2016 door Europa getoured. In juni zal de band met een nieuwe bezetting en een nieuw fris geluid zijn weg terugvinden naar de podia om Grim Tim 2.0 aan de wereld voor te stellen!

GREAT PROFILE

Lisa van Kampen, een typische DIY-artiest startte Great Profile begin 2016. De naam Great Relief, gekozen als eerbetoon aan de acteur John Barrymore, blijft hangen wanneer je het album Stress Relief beluistert. De tong is geestig en scherp, de muziek no-nonsens, slacker en onstuimig. Ze verrast als jongedame met een volwassen geest en kreeg al snel bijval van een aantal buitenlandse websites waaronder Birp! en The Revue. Inspiratie haalt Van Kampen, begin twintiger, uit haar eigen leven, gekeken films, haar kijk op de wereld en obscure Bandcamp-bandjes. Op 31 Maart kwam Stress Relief uit en is via Spotify, Bandcamp en Youtube te beluisteren.

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.